اهرم مالی
۰/۶۳۹۷
۰/۶۵۰۴
۱/۲۱۴
۰/۰۰۷
۰/۲۰۵
جدول ۴-۳: آمار توصیفی متغیرهای پژوهش برای کل شرکتها در طی دوره پژوهش
نمودار ۴-۴: میانگین متغیرهای پژوهش برای کل شرکتها در طی دوره پژوهش
جدول شماره ۴-۴ نشان دهنده توصیف دادههای تلفیقی و متغیرهای اصلی حسابداری در این مطالعه میباشد. همانگونه که آمورده شده مقادیر میانگین، کمینه، بیشینه، انحراف معیار و میانه برای متغیرهای مستقل مربوط به ۶۹ شرکت نمونه و ۲۹۰ مشاهده (سال- شرکت) از ابتدای ۸۸ تا پایان ۹۲ به شرح زیر است:
الف) متغیر وابسته این تحقیق نسبت بدهی در بین شرکتهای نمونه به طور متوسط ۱۵۹۴/۰ با انحراف معیار ۶۹۹/۰ است.
ب)متغیرهای مستقل مشتمل بر نرخ مالیات، فرصتهای رشد، اندازه شرکت، کیفیت شرکت و اهرم مالی است. بر مبنای توصیف یافته ها نرخ مالیات، فرصتهای رشد، اندازه شرکت، کیفیت شرکت و اهرم مالی به طور متوسط برابر ۱۴۱۴/۰، ۲۸۲۵/۱، ۹۸۳۲/۵، ۸/۴ و ۶۵۰۴/۰ با انحراف معیارهای ۶۴/۰، ۴۲۴/۱، ۵۹۱/۰، ۳۸۳/۱۱۵ و ۲۰۵/۰ بودهاند.
تحلیل یافته ها
در این بخش از گزارش تحقیق، تحلیل یافتهها در سه بخش: الف) تحلیل پیش فرضهای رگرسیون کلاسیک، ب) پیش فرضهای تعیین نوع تحلیل دادههای تابلویی و تحلیل روابط متغیرها آورده شده است. در این تحلیلها هدف تعمیم نتایج به دست آمده از نمونه به جامعه آماری شرکتهای منتخب بورسی با بهره گرفتن از آزمونهای آماری و به تعبیری روش استنتاج استقرایی است.
تحلیل پیش فرضهای کلاسیک
این پیش فرضها با فرض استفاده از تحلیل دادههای مقطعی در یک سال معین و عدم ترکیب دادهها در راستای به کارگیری رگرسیون خطی مرکب به منظور تعیین ارتباط بین متغیرهاست. در این پژوهش بنابر مدل ونگوپالان (۲۰۱۳) برای تعیین روابط بین متغیرها از رگرسیون خطی مرکب استفاده شده است. در حالت کلاسیک تحلیل رگرسیون خطی مرکب مبتنی بر چند فرض اساسی و ساده میباشد و اگر یک یا چند فرض مورد از این مفروضات برقرار نباشد، تفسیر مربوط به تحلیل رگرسیون نادرست بوده و پیش بین های انجام شده بر اساس آن ضعیف خواهد بود لذا یک دیگر از کارهی انجام شده در این تحقیق بررسی فروض کلاسیک رگرسیون خطی میباشد. از جمله مهمترین این فروض، فرضهای مربوط به بررسی نرمال بودن متغیرها، عدم خود همبستگی بین اجزاء اخلال مدل، نرمال بودن جملات خطا و عدم ناهمسانی واریانسها میباشد.
الف ) بررسی نرمال بودن متغیرها
جهت بررسی ادعای مطرح شده در مورد توزیع داده های یک متغیر کمی از آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف استفاده شده است. در این آزمون، فرض صفر، ادعای مطرح شده در مورد نرمال بودن توزیع داده ها میباشد(آذر و مومنی، ۱۳۸۱). در تحقیق حاضر، نرمال بودن توزیع داده ها با بهره گرفتن از آزمون KS مورد برسی قرار میگیرد. همانطور که در جدول ۴-۴ مشخص است، نتایج این آزمون نشان میدهد همه عوامل در نمونه مورد بررسی از توزیع نرمال پیروی می کنندزیرا سطح معنی داری بیش از ۵% است. بنابراین برای آزمون فرضیه ها می توان از آزمونهای آماری پارامتریک استفاده نمود.
توزیع داده ها نرمال است H0 :
توزیع داده ها نرمال نیست H1 :
نسبت بدهی
نرخ مالیات
فرصتهای رشد
اندازه شرکت
کیفیت شرکت
اهرم مالی
کلموگرف اسمیرف z
۰/۹۵۵
۱/۰۸۳
۰/۹۴۸
۱/۲۶۹
۰/۹۳۱
۰/۹۶۸
مقدار معنی داری
۰/۳۲۲
۰/۱۹۲
۰/۳۳۰
۰/۰۸۰
۰/۳۵۲
آخرین نظرات