پایان نامه -تحقیق-مقاله – نمازی و کرمانی (۱۳۸۶) – 8
-
- مجتهدزاده و اسمعیلی(۱۳۸۷)در سال ۱۳۸۷ مجتهدزاده و اسمعیلی در تحقیقی با عنوان « بررسی معیارهای مورد استفاده حسابرسان مستقل در ارتباط با تداوم فعالیت بنگاه های اقتصادی در ایران » با هدف شناسایی و بررسی معیارهای مورد استفاده حسابرسان مستقل در ارزیابی تداوم فعالیت بنگاه های اقتصادی در ایران و تعیین میزان اهمیت آن ها با بهره گرفتن از رهنمود های استاندارد حسابرسی شماره ۵۷ ایران در خصوص تداوم فعالیت واحد مورد رسیدگی، ۱۶ معیار مؤثر را بیان کردند و سپس با بهره گرفتن از پرسشنامه و روشهای آمار توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری ۵% تعیین شد.
-
- مشایخی و پناهی(۱۳۸۶)در سال ۱۳۸۶ مشایخی و پناهی در تحقیقی با عنوان « رابطه ای بین نسبتهای مالی و بازده سهام به تفکیک شرکتهای هموارساز سود و غیر هموارساز سود » به این نتیجه رسیدند که بین نسبتهای جاری، بازده داراییها، بازده سرمایه، بازده فروش، نسبت داراییهای جاری، سود هر سهم، سود نقدی هر سهم، نسبت سود نقدی به سود هر سهم و نسبت سود نقدی به قیمت هر سهم با بازده سهام در شرکتهای هموارساز سود و غیر هموارساز سود رابطه معنی داری وجود دارد. آن ها اشاره کردند که وقتی بازده سهام کاهش یابد، قیمت کاهش مییابد و اگر قیمت کاهش یابد شرکت به سمت ورشکستگی پیش میرود.
-
- ماه آورپور، ۱۳۸۶، رابطه بین تمرکز مالکیت شرکت و عملکرد در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار را بررسی کرد. لذا تعداد ۵۸ شرکت در قلمرو زمانی ۱۳۸۳-۱۳۸۰ بررسی شدند.در این تحقیق تمرکز مالکیت با بهره گرفتن از درصد مالکیت سهامداران عمده و سهامداران نهادی مورد بررسی قرار گرفته و عملکرد شرکت با دو معیار بازده سهام وEPS سنجیده شده است. رابطه بین EPS و تمرکز مالکیت در تحلیل پانلی، با ۹۵% اطمینان نشان داد که بین درصد مالکیت سهامداران عمده و نیز نهادی و معیار EPS، از نظر آماری ارتباط معناداری وجود دارد.درصد مالکیت سهامداران عمده تنها ۷٫۱% از تغییرات EPS و درصد مالکیت سهامداران نهادی ۸٫۵% از تغییرات EPS را تبیین از طرفی بین درصد مالکیت سهامداران عمده و معیار بازدهی ارتباط معناداری وجود ندارد.اما بین درصد مالکیت سهامداران عمده و معیار بازدهی ارتباط معناداری وجود ندارد.اما بین درصد مالکیت سهامداران نهادی و معیار بازدهی رابطه معناداری وجود دارد و درصد مالکیت سهامداران نهادی تنها ۲٫۴% از تغییرات بازده را تفسیر میکند.همچنین ترکیب مالکیت با معیار EPS نسبت به بازدهی ارتباط قوی تری دارد.در نهایت نتایج نشان داد در سطح اطمینان ۹۵% بین تمرکز مالکیت و معیار EPS رابطه معناداری وجود دارد.هرچه تمرکز مالکیت بیشتر باشد، کنترل بیشتری بر مدیران اعمال شده و موجب بهبود عملکرد شرکت ها می شود و ارتباط بین تمرکز مالکیت و معیار بازدهی بستگی به نوع مالکیت و عوامل مؤثر بر بازدهی دارد.
-
- نمازی و کرمانی (۱۳۸۶) : تأثیر انواع مالکیت، ( مدیریتی، شرکتی، نهادی ) برعملکرد شرکت با معیارهای ROA،ROE، Tobin’s – Q و MBVR را بین سالهای ۱۳۸۶-۱۳۸۲ برای تعداد ۶۶ شرکت در بورس اوراق بهادار تهران بررسی نمود. یافته های پژوهش نشان میدهد که رابطه معنی دار و مثبت بین مالکیت نهادی وعملکرد شرکت و رابطه معنی دار و مثبت بین مالکیت شرکتی و عملکرد شرکت وجود دارد.مالکیت مدیریتی به صورت معنی دارو منفی بر عملکرد تأثیر می گذارد و در مورد مالکیت خارجی اطلاعاتی که بیانگر مالکیت سرمایه گذاران خارجی در شرکتهای نمونه آماری باشد مشاهده نگردید.در مالکیت خصوصی نیز بهتر است مالکیت عمده در اختیار سرمایه گذاران خارجی باشد.به گونه کلی بین مالکیت شرکت ها و عملکرد آن ها رابطه معناداری وجود دارد (نمازی و کرمانی، ۱۳۸۶، ص ۸۶).
بهرامفر و ساعی (۱۳۸۵)در سال ۱۳۸۵ بهرامفر و ساعی در تحقیقی دیگر با عنوان « ارائه مدل برای پیشبینی عملکرد (مالی و بازار) شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران با بهره گرفتن از اطلاعات مالی منتشره » ابتدا تفاوت متوسط برخی از ویژگیهای مالی شرکتهای موفق و ناموفق، مورد بررسی تحلیلی قرار گرفت. سپس دو مدل مجزا برای پیشبینی شرکتهای موفق و ناموفق ارائه شد. مدل اول، با بهره گرفتن از تحلیلهای آماری لاجیت، احتمال تعلق یک شرکت به گروه شرکتهای موفق و ناموفق را از نظر بازده سهام و عملکرد بازار پیشبینی میکند. مدل دوم نیز با بهره گرفتن از روش شناسی مشابه، به پیشبینی بازده حقوق صاحبان سهام و عملکرد مالی میپردازد. یافته های تحقیق، در مورد تحلیل معنی دار بودن تفاوت اطلاعات مالی منتشره شرکتهای موفق و ناموفق چنین نشان دادند که از نظر شاخصهای فعالیت، وضعیت بدهی، متوسط اندازه ارزش دفتری دارایی و نوع صنعت، تفاوتهای آماری با اهمیتی وجود دارد هر چند تفاوت وضعیت نقدینگی این دو گروه با اهمیت نیست.
-
- فاطمی(۱۳۸۵)، در پژوهشی با عنوان ” پیشبینی بازده سهام با بهره گرفتن از نسبتهای مالی ” به بررسی ارتباط بین نسبتهای سود به قیمت (E/P)، ارزش دفتری به قیمت (B/P)[10]، فروش به قیمت (S/P)[11]، سود تقسیمی به قیمت(D/P)[12] و بازده آتی سهام عادی پرداخت. در این پژوهش از روش آماری(PLS)[13] برای آزمون فرضیات پژوهش استفاده شد و هدف پژوهش؛ بررسی ارتباط بین متغیرهای مالی مربوط به هر سهم و بازدهی سهام مربوطه بود. نمونه آماری این پژوهش شامل ۷۸ شرکت پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران بود که با بهره گرفتن از این روش آماری (PLS)، ارتباط تک تک سهام را با بازدهی آن؛ طی سالهای ۷۸ تا ۸۳ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که بین نسبتE/P و بازده آتی سهام رابطه معنیداری وجود ندارد و بین نسبت B/P، S/P، D/P و بازده آتی سهام رابطه معنیداری وجود دارد.
- احمدوند، ۱۳۸۵، تأثیر مالکیت بر عملکرد شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی کرد.در این تحقیق تأثیر ساختار مالکیت را از دو دیدگاه تعداد سهامداران عمده و نوع مالکیت آن ها بر عملکرد شرکت مورد توجه قرار داد.معیارهای عملکرد ضریب P/E و نسبتهای ROE در نظر گرفته شد، ضمن اینکه مؤلفه صنعت نیز در مدل تحقیق گنجانده شد. دوره زمانی آن ۱۳۸۳-۱۳۷۹ بود.نتایج تحلیل آماری نشان میدهد که بازده حقوق صاحبان سهام شرکت ها تحت تأثیر عامل صنعت میباشد، اما صنایع مورد مطالعه از نظر شاخص P/E تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند.همچنین نتایج تحقیق نشان میدهد که :
الف : با افزایش تعداد سهامداران در ترکیب مالکیت شرکت ها، بازده حقوق صاحبان شرکت ها افزایش مییابد. این روند احتمالا ناشی از نظارت و کنترل سهامداران و هم افزایی آن ها در تاثیرگذاری بر تصمیمات مالی شرکت میباشد.
آخرین نظرات