فایل های دانشگاهی -تحقیق – پروژه – روش شناسی تحقیق – پایان نامه های کارشناسی ارشد
۲-۳-۲ پیشینه داخلی
در بررسی ادبیات و پیشینه موضوع با بررسی پایگاه های اطلاعاتی مختلف تنها مقاله زیر بود که ساختار مالکیت را مورد بررسی قرار داده بود سایر پژوهشهای که ذکر شدهاند بازار سرمایه را از جنبه های مختلف مد نظر داشته اند.
-
- تقوی و احدی سرکانی(۱۳۸۶) به بررسی روابط متقابل رشد اقتصادی یا ساختار مالی و ساختار مالکیت دولتی و غیر دولتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخت. نتایج تحقیق آن ها نشان میدهد شرکتها با افزایش تأمین مالی از طریق ایجاد بدهی، نتوانستهاند نقش مؤثری در رشد اقتصادی ایفا کنند. این نتایج مبین اهمیت تامین مالی شرکتها از طریق افزایش سرمایه و نقش مؤثر آن در فرایند توسعه است. بعلاوه، رابطه معنیداری بین ساختار مالکیت و رشد اقتصادی مشاهده نشد.
-
- محمدی،شعبانیان و کاسب(۱۳۹۳)در پژوهش خود به بررسی برخی متغیرهای کلان اقتصادی بر شاخصQ توبین شرکتهای گروه قندو شکر سازمان بورس اوراق بهادار تهران طی دوره۱۳۹۰-۱۳۸۰ پرداخته شده است. برآورد مدل در قالب داده های تابلویی و تحلیل اثرات تصادفی انجام شده است. نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن است که نرخ تورم، نرخ ارز و نرخ بازده دارایی ها دارای تأثیر منفی و غیر معناداربر شاخص Q توبین بوده اند. نرخ سود بانکی دارای اثر منفی و معنادار و ارزش افزوده بازار نیز دارای تأثیر مثبت و معناداری بر شاخص Q توبین بوده است.
-
- موتمنی و آریانی(۱۳۹۳) بیان میدارند که در فاصله زمانی ۹۲-۹۰ شاخص کل بازار تهران و نرخ آزاد ارز به طور همزمان و به طور بیسابقهای افزایش یافت. با توجه به شرایط اقتصادی ایران در آن دوره، این فرضیه قوت گرفت که بازار سهام تهران تحت تاثیر جهش نرخ آزاد ارز به چنین رشدی دست یافته است. این مطالعه در پی آزمون فرضیه فوق با بهره گرفتن از روش همجمعی است. به این منظور از اطلاعات روزانه شاخص کل بازار سهام تهران و قیمت دلار در بازار آزاد از ۲۸ خرداد ۱۳۹۰ الی ۲۳ خرداد ۱۳۹۲ استفاده شده است. یافته های تحقیق بیانگر وجود رابطه همجمعی بین بازار سهام و نرخ آزاد ارز میباشد. واکنش آنی بازار سهام با تکانه نرخ ارز همسو بوده ولی در جهت مقابل، واکنش نرخ ارز منفی برآورد شده است. در الگوی تصحیح خطا، نرخ ارز برونزای ضعیف میباشد.
-
-
- بهار مقدم و کوارویی(۱۳۹۱) در پژوهش خود به بررسی اثر روزها و ماههای سال، متغیرهای کلان اقتصادی مانند GDP و تورم بر بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران پرداختهاند. در این تحقیق، همه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی یک دوره ۱۰ ساله از سال ۸۷-۱۳۷۸ بررسی شدهاند. از رگرسیون چند متغیره برای تشخیص ارتباط اثر متغیرهای کلان اقتصادی و از آزمون t استیودنت برای بررسی تاثیرات فصلی بر بازده سهام استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که بیشترین بازده سهام در روزهای هفته متعلق به چهارشنبهها و کمترین بازده سهام متعلق به یکشنبهها است. در رابطه با ماههای سال، بیشترین بازده سهام، متعلق به شش ماه اول و کمترین بازده، متعلق به شش ماه دوم سال(به ویژه اسفند ماه) است. در ضمن هیچ ارتباط معناداری، بین متغیرهای کلان اقتصادی و بازده فوقالعاده فصلی وجود ندارد.
-
-
- پیرائی و شهسوار(۱۳۸۸) به بررسی تأثیر متغیرهای کلان اقتصادی بر بازار سرمایه ایران پرداختهاند. بدین منظور داده های فصلی متغیرهای مختلف اقتصادی مثل تولید ناخالص داخلی، حجم پول، تورم و نرخ ارز از سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۵ مورد توجه قرار داده و بر اساس قیمت گذاری آربیتراژ و انجام آزمونهای ریشه واحد تشخیصی، و همتجمعی، مدلهای خود همبسته با وقفه توزیعشده و تصحیح خطا برآوردشده و تأثیرات متغیرهای فوق بر شاخص قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران بررسی گردیده است. نتایج آن ها حاکی از آن است که ارتباط شاخص قیمت سهام با تولید ناخالص داخلی و سطح عمومی قیمتها به صورت مستقیم بوده و قیمت سهام، ارتباط معکوس با حجم پول و نرخ ارز دارد. ضریب تصحیح خطای الگو نیز نشان میدهد در هر دوره ۱۵ درصد از عدم تعادل موجود، بر طرف شده که بیانگر سرعت تعدیل بالا میباشد.
-
- سجادی، فرازمند و صوفی(۱۳۸۷) بیان میدارند که پژوهش آن ها با هدف تعیین رابطه بلندمدت بین نرخ رشد شاخص کل قیمت سهام و مجموعهایی از متغیرهای کلان اقتصادی از قبیل نرخ تورم، نرخ رشد نقدینگی، نرخ ارز، نرخ سود واقعی بانکی و درآمد نفتی، انجام گرفته است. در این تحقیق داده ها به صورت فصلی و برای دوره زمانی ۱۳۷۴-۱۳۸۶ و با بهره گرفتن از روش خود رگرسیون برداری با وقفههای توزیعی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند. نتایج آزمون ریشه واحد دیکی فولر تعمیم یافته حاکی از این است که متغیرهای نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد شاخص کل قیمت سهام، در سطح پایا و سایر متغیرها در تفاضل مرتبه اول پایا هستند. همچنین، نتایج آزمون همجمعی نشان داد که بین نرخ رشد شاخص کل قیمت و متغیرهای مستقل، رابطه بلندمدت وجود دارد به طوری که ضرایب نرخ رشد نقدینگی و نرخ تورم، با نرخ رشد شاخص کل قیمت در سطح اطمینان نود درصد معنیدار و رابطه منفی دارند و معناداری ضرایب درآمد نفتی، نرخ ارز و نرخ سود واقعی بانکی، در سطح اطمینان نود درصد، رد شد.
- عباسیان، مرادپور اولادی و عباسیون(۱۳۸۷) اثر متغیرهای کلان را بر شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار داده اند. همچنین رابطه بین متغیرهای کلان اقتصادی(نرخ تورم، تراز تجاری، ارز، نقدینگی و نرخ بهره) با شاخص کل بورس در سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۴ با داده های فصلی مورد بررسی قرار گرفتهاند. روش مورد استفاده در این پژوهش، روش همانباشتگی و مدلهای تصحیح خطا و توابع عکسالعمل ضمنی و تجزیه واریانس بوده است. نتایج آن ها نشاندهنده اثر مثبت نرخ ارز و تراز تجاری در بلندمدت بر بورس اوراق بهادار و اثر منفی تورم، نرخ بهره و نقدینگی است.
فصل سوم
روش شناسی تحقیق
۳-۱ مقدمه
آخرین نظرات