جامعه
۶۳
۴۵٫۰
۴۵٫۰
۱۰۰٫۰
کل
۱۴۰
۱۰۰٫۰
۱۰۰٫۰
۱۴/۷ درصد پاسخگویان والدین خود را مقصر اصلی در به زندان افتادن خود می دانند، ۸۶/۱۷ درصد سایر اعضای خانواده، ۳۰ درصد دوستان و ۴۵ درصد جامعه را مقصر اصلی شمرده اند.
گفتار دوم: بررسی تحلیلی سؤالات پرسشنامه
مقدمه
آزمون نسبت یا دو جمله ای
به دلیل اینکه جامعه دو گروه هستند یکی موافقان تأثیر گذاری شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب جرم (کسانی که نظراتشان، زیاد و خیلی زیاد می باشد) و دیگری مخالفان (کسانی که نظراتشان، خیلی کم، کم و متوسط می باشد) . بنابراین نظر هر فرد دارای توزیع برنولی و مجموع نظر افراد دارای توزیع دوجملهای میباشد. نظر افراد دارای شرایط لازم برای توزیع دوجملهای را میباشد. زیرا ، اولاً: افراد در بیان نظراتشان و دادن پاسخ، مستقل از یکدیگرند. به عبارت دیگر آزمایشات، مستقل از هم تکرار می شوند. ثانیاً : احتمال نظر افراد از فردی به فرد دیگر تغییر نمی کند به عبارت دیگر احتمال موافقت و مخالفت از فردی به فرد دیگر تغییر نمی کند. بنابراین شرایط برای استفاده از آزمون دو جملهای فراهم میباشد. با توجه به اینکه در پرسشنامه نظر افراد بر مبنای طیف لیکرد حاصل شده است و با توجه به اینکه طیف لیکرد مقیاس ترتیبی است بنابراین می توان از آزمون دو جملهای (نسبت) استفاده کرد در اینجا کلیه افرادی که نظراتشان زیاد و خیلی زیاد است را موافق فرض صفر “پیروزی” و در یک گروه قرار دادیم و کلیه افرادی که نظراتشان خیلی کم، کم و متوسط است را به عنوان نظرات مخالف فرض صفر “شکست” و در گروه دیگری قرار دادیم. قرار گرفتن نظر فرد در گروه اول با احتمال ۴/۰ صورت می گیرد زیرا دو نظر زیاد و خیلی زیاد از پنج نظر (خیلی کم- کم – متوسط – زیاد – بسیار زیاد) مشخص کنده این گروه می باشد و احتمال انتخاب هر کدام از این گزینه ها ۲/۰ می باشد.
بنابراین فرضیات این آزمون به صورت زیر خواهد بود:
این آزمون برای بررسی نسبت موافقان تأثیر گذاری شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب شده است.
جدول زیر برای بررسی فرضیه اول انجام شده است. هرچه مقدار این نسبت کمتر شود یا بیشترشود نشان دهنده تغییر در دیدگاه افراد در تأثیر گذاری شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب جرم است. اگر این نسبت کمتر از ۰٫۴ بشود نشان دهنده عدم اعتقاد افراد به تأثیر گذاری مستقیم شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب جرم است و اگر این نسبت برآوردی بیشتر از ۰٫۴ بشود نشان از اعتقاد افراد به تأثیر گذاری مستقیم شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب جرم میباشد. از آنجایی که (Sig “Exact Sig. (1-tailed"کمتر از ۰٫۰۵ می باشند، بنابراین نسبت اعتقاد افراد به تأثیر گذاری مستقیم شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب جرم ۰٫۴ نمی باشد بلکه کمتر یا بیشتر از ۰٫۴ میباشد. با توجه به اینکه نسبت افرادی که به تأثیر گذاری مستقیم شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب جرم اعتقاد دارند"Observed Prop.” .543 برآورد شده است که بیشتر از ۰٫۴ میباشد بنابراین نسبت افرادی که که گزینههای “خیلی زیاد و زیاد” را انتخاب کرده اند از ۰٫۴ بیشتر بود و این نشان دهنده اعتقاد افراد به تأثیر گذاری مستقیم شرایط نامساعد اقتصادی در ارتکاب جرم می باشد.
Binomial Test
Category
N
Observed Prop.
Test Prop.
Exact Sig. (1-tailed)
وضعیت شغلی نامناسب ( بیکاری ) یا شرایط نامساعد اقتصادی چقدر در انگیزه شما برای ارتکاب جرم نقش داشته است؟
Group 1
گروه موافقان
۷۶
.۵۴۳
.۴
.۰۰۰
Group 2
گروه مخالفان
آخرین نظرات