آکیموتو[۴۰] و همکاران (۲۰۰۳)، اینتراستریفیکاسیون آنزیمی روغن سویا با اسید چرب چند غیراشباعی ω-۳ را که از روغن ساردین بهدست آمده بود بررسی کردند و توانستند روغن را تا ۱/۳۴% از ω-۳ غنی کنند.
وانگ[۴۱] و همکاران (۲۰۰۶) تولید جانشین کره کاکائو را از طریق اینتراستریفیکاسیون روغن دانه چای و متیل استر اسیدهای چرب (متیل پالمیتات، متیل استئارات) بررسی کردند و گروههای آسیل عمده در مولکولهای تری آسیل گلیسرول را مشابه کره کاکائو بهدست آوردند.
سوارس و همکاران (۲۰۰۹) اثرات اینتراستریفیکاسیون شیمیایی را بر خواص فیزیکوشیمیایی مخلوطهای پالم اولئین و پالم استئارین بررسی کردند و نشان دادند که اینتراستریفیکاسیون شیمیایی امکان استفاده تجاری پالم اولئین و پالم استئارین را افزایش میدهد و خواص فیزیکی و شیمیایی آنها را اصلاح می کند.
ناسیمنتو[۴۲] و همکاران (۲۰۰۴) با روش پاسخ سطحی به مدل سازی (RSM) قادر به تعیین مقادیر درصد چربی جامد نهایی و پایین شده که مدل نهایی قابلیت پیش بینی نتایج برای ترکیب زمان – تماس و مشخصات روغنها و چربیها را نشان داد. همچنین در تمام مخلوطها در دماهای ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۲۵ درجه سانتیگراد، کاهش در تمام مقادیر SFC را گزارش کردند. درصد چربی جامد در ۱۰ درجه سانتیگراد و ۲۰ درجه سانتیگراد بین ۱۸ و ۴۸ و درصد چربی جامد در ۳۵ درجه سانتیگراد بین ۱۶ و ۲۴ متغیر بود.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نتایج مطالعه فازی و همکاران (۲۰۱۳) نشان داد مناسبترین مدل برای نقطه ذوب و محتوای چربی جامد در دماهای ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درجه سانتیگراد بهصورت مدل خطی و در دماهای ۲۵، ۳۰، ۳۵، ۴۰، ۴۵ و ۵۰ درجه سانتیگراد بهصورت مدل درجه دوم میباشد. نسبت ۴۹:۲۰:۳۱ (سویا: هسته پالم: پالم استئارین) در بهینه سازی، مناسبترین نسبت جهت تولید مارگارین سفره گزارش شد.
معادلات سوارس و همکاران (۲۰۰۹)، حاصل از مدل رگرسیون چندگانه جهت پاسخهای تحلیلی (نقطه ذوب، محتوای چربی جامد و قوام)، وابستگی نقطه ذوب مخلوطها قبل از واکنش به محتوای پالم استئارین، پالم اولئین و برهمکنش مثبت بین روغنها و وابستگی آن به پالم استئارین و پالم اولئین بعد از اینتراستریفیکاسیون را نشان داد. جهت ارزیابی صحت مدل، اینتراستریفیکاسیون مخلوط ۵۰:۵۰ روغنها انجام شد. اختلاف کم میان نتایج حاصل از رگرسیون و آزمایشات تجربی، استفاده از این مدل را توجیه مینمود.
گریمالدی[۴۳] و همکاران (۲۰۰۱)، مخلوط روغنهای پالم و هسته پالم را در نسبتهای مختلف به طریق شیمیایی اینتراستریفیه نمودند که با بهکارگیری مدل رگرسیون چندگانه و تحلیل آن، کاهش ناسازگاری بین روغنهای شرکت کننده و بهبود پلاستیسیته نمونه اینتراستریفیه شده نشان داده شد که با افزایش محتوای چربی جامد و افزایش راندمان همراه بود.
تحقیقات مختلفی انجام شده تا رابطهای بین SFC و دیگر خواص وابسته به ذوب روغنهای گیاهی مشخص شود که اغلب آنها بر اساس روشهای غیرپدیداری[۴۴] مثل شبکههای عصبی[۴۵] بودهاند (بلاک[۴۶] و همکاران، ۱۹۹۷؛ آگوستو[۴۷] و همکاران، ۲۰۱۲؛ فاسینا[۴۸] و همکاران، ۲۰۰۸؛ سوارس و همکاران، ۲۰۰۹).
برخی تحقیقات نشان میدهد که چگونه ابزارهای کامپیوتری میتواند در پیشگویی SFC مخلوطهای دوتایی روغنهای گیاهی با و بدون اینتراستریفیکاسیون مفید باشد (تلس[۴۹] و همکاران، ۲۰۱۳).
در این مطالعه نیز سعی شد تا با بهره گرفتن از تابع سیگموئیدی گمپرتز و سپس با کمک معیارهای سنجش مدل و بکارگیری نرمافزارهای مناسب در این زمینه، الگوی مناسب برای پیشگویی SFC مخلوط دوتایی روغن سویا و پالم اولئین کاملاً هیدروژنه تعیین گردد.
فصل سوم: مواد و روشها
۳-۱- مواد
روغن سویا خنثی و رنگبری شده از شرکت پرتو دانه خزر ( بهشهر- ایران) تهیه شد. روغن پالم اولئین فول هیدروژنه از شرکت پرتو دانه خزر (بهشهر- ایران) تهیه شد. متوکسید سدیم از شرکت مرک آلمان (Merck, Germany) خریداری شد. خاک رنگبر از شرکت تونسیل اندوزی و خاک کمکصافی از شرکت صوفیان تبریز (پرلیت آذربایجان) خریداری گردید.
استانداردهای متیل استر اسیدهای چرب (جدول شماره ۳-۱) و سایر مواد شیمیایی مورد استفاده نیز از درجهی کروماتوگرافی یا تجزیهای بوده و از شرکت مرک آلمان (Merck, Germany) تهیه شدند.
جدول ۳-۱- استانداردهای متیل استر
ردیف | استاندارد متیل استر |
۱ | C8:0 |
۲ | C12:0 |
۳ | C14:0 |
۴ | C16:0 |
۵ | C18:0 |
۶ | C18:1c |
آخرین نظرات