۲- در تحقیقی که جولی فاکس در سال ۲۰۰۵ با هدف تأثیر در کارآفرینی سازمانی در عملکرد سازمان ها نتایج این تحقیق نشان میدهد فعالیت های کارآفرینانه نقش مؤثری در افزایش کارایی سازما نهای گوناگون در ابعاد و اندازه های مختلف دارد. در این پژوهش گرایشهای کارآفرینانه و مدیریت کارآفرینانه با در نظر شاخص های مالی و غیر مالی بررسی شده است و نشان داده شده که کارآفرینی سازمانی در عملکرد سازما نها در شناسایی فرص تهای جدید نقش مؤثر دارد(Fax ,2005).
۱۳- تحقیقی توسط جیمز هایتون در سال ۲۰۰۵ با هدف ترویج کارآفرینی شرکت های بزرگ از طریق شیوه های مدیریت منابع انسانی صورت گرفت که نتایج این تحقیق منجر به شناسایی عوامل گوناگونی همچون ارزیابی عملکرد بر اساس میزان ریسک پذیری، حمایت سازمانی، آموزش های لازم در زمینه کارگروهی، طراحی شغل همراه با استقلال و اختیار کافی کارکنان، اعتماد به سرمایه اجتماعی و رفتار
شهروندی در سازمان و تبادل اطلاعات و منابع در داخل و خارج سازمان گشته است که منجر به کارآفرینی سازمانی میگردد(Haiton , 2005).
۳- تحقیقی که توسط سلاویکا سینگر و همکاران در سال ۲۰۰۸ با موضوع «کارآفرینی سازمانی : آیا رفتار کارآفرینانه در یک شرکت بزرگ ممکن است؟ » انجام شد نتایج این تحقیق نشان میدهد در دنیای پر تلاطم کسب و کار امروزی که سازما نها ازمنظر تکنولوژی، اقتصاد، شرایط نظارتی، قانونی و سیاسی با تغییرات فراوان مواجه هستند برای حفظ توان رقابتی خود و فعال ماندن در بازار می بایست به دنبال یافتن راه ها و منابع جدیدی باشند که برای آن ها مزیت رقابتی کسب نماید و با توسعه ظرفیت داخلی سازمان، تکنولوژی های به روز، سرویسهای جدید، یافتن بازار نو و هر نوع فعالیت نوآورانه در فرایندها و رویه های سازمانی این مسیرهموارتر میگردد و این تواناییهای سازگاری، انعطاف پذیری، سرعت عمل و نوآوری مشخصه های فعالیت های کارآفرینانه هستندکه می بایست در سطح فردی، سازمانی ومحیطی به آن پرداخته شود تا فرهنگ سازمانی کارآفرینانه در سه بعد که شامل بیش فعالی سازمان، نوآورانه بودن و ریسک پذیری است ظهور یافته و سازمان قدرت تحرک داشته باشد. در این پژوهش عوامل رفتاری تاثیرگذار در توسعه کارآفرینی سازمانی ایجاد انگیزش در کارکنان و فرهنگ سازمانی کارآفرینانه بیان گردیده است(singer et al 2008).
۴- در تحقیقی که ژانگ و همکاران در سال ۲۰۰۸ با موضوع :« آیا عملکرد بالا اقدامات منابع انسانی کمک به کارآفرینی شرکت ها میکند؟با نقش واسطه های رفتار شهروندی سازمانی» ، نتایج تحقیق نشان میدهد میان شیوه های مدیریت منابع انسانی شامل سیستم پرداخت دستمزد و پاداش دهی، تشویق به کار تیمی، نحوه تفویض اختیار، استخدام کارکنان و آموزش آنان و کارآفرینی سازمانی ارتباط مستقیمی وجود دارد(zhang et al 2008).
۵- در تحقیقی که توسط فان و همکاران در سال ۲۰۰۹ با موضوع « کارآفرینی شرکت: پژوهش حال و آینده » ، در این تحقیق به نقش مدیران سطوح مختلف سازمان و ظرفیت های مدیریتی و سازمانی بر کارآفرینی سازمانی اشاره دارد. عدم حمایت مدیران در سطوح مختلف در سازمان و عدم تفویض اختیار آنان، تاثیر منفی بر روی تقویت کارآفرینی سازمانی دارد(Fan et al 2009).
۶- تحقیقی توسط مقیمی در سال ۲۰۱۳ با هدف شناسایی عوامل مؤثر در کارآفرینی در دانشگاه تهران صورت گرفت. جامعه آماری مدیران دانشگاه تهران انتخاب گردید و ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد هومسبی و کراتکو بوده و داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل تجزیه تحلیل شد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی نشان داد که حمایت مدیریت ، آزادی عمل ، اختیار ، استقلال ، پاداش و تقویت ، مرزهای سازمان اثر مثبتی بر کارآفرینی سازمانی در دانشگاه تهران دارد(Mogimi,2013).
۷- در تحقیقی که توسط پی پروپولوس در سال ۲۰۱۲ انجام گردید. هدف این مقاله به بررسی و تجزیه و تحلیل تاثیر ، ساختار و فرهنگ در کارآفرینی دانش آموزان و نگرش برنامه های آموزش عالی در یونان بود. یافته های تحقیق نشان میدهد که اعضای هیات علمی فاقد ذهنیت نسبت به آموزش کارآفرینی میباشند ساختار و مقررات تجاری از دانش دانشگاه ، انتقال فن آوری و همکاری بین صنعت و دانشگاه وجود ندارد(Piperopoulos.P, 2012).
۲-۲-۴- خلاصه تحقیقات انجام شده
در این بخش نتایج تحقیقات پژوهشگران مطرح در این زمینه مورد اشاره قرار گرفت. در ادامه نیز نتایج تحقیقات مشابه پیشین ارائه شد که به صورت خلاصه در قالب جدول ارائه میگردد.
جدول ۲-۶-: جمعبندی سابقه تحقیقات مشابه
ردیف
سال
محقق
چکیده نتیجه تحقیق
۱
۱۳۸۹
کاشیان و غضتفرنژاد
نتایج این تحقیق نشان میدهد که طرحهای بزرگ سازمان بسیج در جهت مقابله با هجوم نرم) علاوه بر تأثیرات بسیار مثبت فرهنگی، عقیدتی و سیاسی در جامعه و تقویت بنیه دینی و علمی نسل جدید، از لحاظ اقتصادی نیز دارای اثری شگرف است و ظرفیتی را ایجاد میکند که با سرمایه گذاری و تمرکز بر آن می توان ابزارهای ایجاد اشتغال، رشد و توسعه اقتصادی در جامعه را فراهم کرد. این اثرات اغلب خود را در به کارگیری صحیح منابع انسانی، توسعه سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی نشان دهند.
۲
۱۳۸۹
حسنی مقدم
با توجه به گسترده بودن سازمان بسیج و نفوذ در اقشار متنوع جامعه، موضوع کارآفرینی و اشتغال زایی با بهره گرفتن از این ظرفیت، اهمیت مضاعفی مییابد. استفاده از نیروهای جوان و متعهد بسیجی در طرحهای اشتغالزایی و تشویق آن ها، موجب تسریع توسعه و سازندگی کشور خواهد شد. در این نوشتار، ابتدا مفاهیم کلی کارآفرینی و اهمیت این بحث بیان شده و در ادامه، به تبیین نقش بسیج در اشتغالزایی پرداخته شد.
۳
۱۳۸۹
عربیون و عبداله زاده
عمده ترین نقشهایی که همه رده های بسیج توان ورود و موفقیت در آن حوزه را دارند، عبارتند از: توانمند سازی افراد جامعه از طریق ارائه آموزشهای فنی و تخصصی، هدایت انگیزه های مردمی از طریق الگوسازی و معرفی مشاغل جدید و سودآور به جامعه، حمایت از مالکیت معنوی و فکری ایده های کارآفرینانه، کمک در کاهش فاصله دسترسی به خدمات مکمل شروع کسب و کار و برقراری ارتباط بین سازمانهای تجاری سرمایه گذار و کارآفرینان و صاحبان ایده.
۴
آخرین نظرات