دانلود متن کامل پایان نامه ارشد – ۲-۱۷-۲ مطالعات خارجی – 4
-
-
- طالب نیا و همکاران (۱۳۹۰) در مقاله ای تحت عنوان “بررسی تاثیر گزارشگری مالیاتی بر شفافیت گزارشگری مالی ” با تأکید بر موضوع شفافیت گزارشگری مالی، به بررسی ارتباط آن با گزارشگری مالیاتی پرداخته شده است. جامعه آماری پژوهش استان تهران و در پنج گروه شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه، حسابرسان مستقل (حسابدار رسمی)، کارشناس مالی بورس (به نمایندگی بورس اوراق تهران) و مدیر مالی (به نمایندگی تهیه کنندگان صورت های مالی) میباشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی تاثیر گزارشگری مالیاتی بر شفافیت گزارشگری مالی در هر یک از گروههای ذکر شده از مدل آماری همبستگی و برای تفاوت بین هر جفت از همبستگی مربوط به گروههای فوق از مدل z فیشر استفاده شده است. نتایج پژوهش بیانگر وجود یا رابطه مثبت بین گزارشگری مالیاتی به ضمیمه گزارشگری مالی، شفافیت گزارشگری مالی تا حدود زیادی تامین خواهد شد.
-
-
- پورزمانی و شمسی جامخانه (۱۳۹۰) در مقاله ای به بررسی دلایل اختلاف بین درآمد مشمول مالیات ابرازی شرکتهای بازرگانی و درآمد مشمول مالیات تشخیصی توسط واحدهای مالیاتی غرب تهران پرداختهاند. در این تحقیق دلایل و عوامل ایجاد اختلاف بین درآمد مشمول مالیات ابرازی شرکتهای بازرگانی و درآمد مشمول مالیات تشخیصی توسط واحد های مالیاتی ، مورد ارزیابی قرار گرفته است و در نهایت مشخص شد که اختلاف معنا داری بین درآمد مشمول مالیات ابرازی شرکتها بازرگانی و درآمد مشمول مالیات تشخیصی توسط واحد های مالیاتی وجود دارد، ضمن اینکه عوامل ایجاد کننده این اختلاف نیز هر کدام به تنهایی در سطح اطمینان مورد نظر معنادار میباشند.
-
- باباجانی و عبدی (۱۳۸۹) در مقاله ای تحت عنوان “رابطه حاکمیت شرکتی و سود مشمول مالیات شرکت ها” به ارزیابی رابطه بین حاکمیت شرکتی و سود مشمول مالیات شرکت ها را ارزیابی کردهاند و معیارهایی همچون درصد اعضای غیرموظف در ترکیب هیات مدیره، نقش ترکیبی مدیرعامل و سهامداران نهادی با درصد اختلاف بین سود مشمول مالیات ابرازی و قطعی در نظر گرفته شده است. در این مطالعه از داده های ۸۲ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است. نتایج تحقیق، بیانگر عدم تفاوت معنادار بین میانگین درصد اختلاف سود مشمول مالیات ابرازی و قطعی در گروه شرکت هایی که معیارهای حاکمیت شرکتی را دارا هستند، با گروه شرکت هایی که معیارهای حاکمیت شرکتی را دارا نیستند، بوده است. این در حالی است که در هر دو گروه شرکت ها، درصد اختلاف بین سود مشمول مالیات ابرازی و قطعی معنادار بوده است.
-
- پیام موالی (۱۳۸۹) ؛ در پایان نامه خود تحت عنوان “میزان مربوط بودن سود حسابداری مشمول مالیات ابرازی به ارزش بازار شرکت در مقایسه با سود مشمول مالیات قطعی شده” به بررسی توان توضیحی ارزش بازار شرکت و سود و زیانهای غیر منتظره توسط اشکال سود حسابداری (ابرازی و مشمول مالیات قطعی) و مقایسه ارتباط بین اشکال سود یا ارزش بازار شرکتها و سود و زیانهای غیرمنتظره پرداخته است. نتایج نشان میدهند که تفاوت معناداری بین سود حسابداری ابرازی و سود مشمول مالیات قطعی وجود ندارد. بنابرین در بازار سرمایه تفاوت قوانین مالیاتی و استانداردهای حسابداری محتوای اطلاعاتی ندارد.
- حساس یگانه و همکاران (۱۳۸۸)، در مقاله ای تحت عنوان “رابطه بین کیفیت حاکمیت شرکتی و عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران” به رتبه بندی شرکتها از نظر حاکمیت شرکتی و بررسی اثر آن بر عملکرد شرکت ها پرداخته است. در این پژوهش رتبه شرکت های عضو نمونه با بهره گرفتن از پرسشنامه ای جامع حاوی ۲۵ معیار از حاکمیت شرکتی، اندازه گیری شده است. این معیارها برگرفته از مفاد آیین نامه نظام راهبری شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادر تهران و در سه طبقه شفافیت اطلاعاتی، ساختار هیئت مدیره و ساختار مالکیت میباشد. بدین منظور اطلاعات ۱ ساله ۹۰ شرکت مورد بررسی قرار گرفت و با بهره گرفتن از روش رگرسیون، فرضیه های پژوهش آزمون شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که هیچگونه رابطه معناداری بین کیفیت حاکمیت شرکتی و عملکرد شرکت وجود ندارد.
۲-۱۷-۲ مطالعات خارجی
-
- ساموئل و رنتی[۴] (۲۰۱۳) در مقاله ای تحت عنوان “تاثیر رفتارهای مالیاتی استراتژیکی بر روی حاکمیت شرکتی” بیان میکند، اثر بین حاکمیت شرکتی و مالیات دوطرفه و خاص میباشد، در حقیقت از یک طرف روشی که در قوانین حاکمیت شرکتی شکل گرفته است بر روی روشی که شرکت تعهدات مالیاتی خود را انجام میدهد تاثیر میگذارد و از سوی دیگر روش های طراحی مالیاتی و استراتژی های مالیاتی تحت تاثیر حاکمیت شرکتی صورت میگیرد. برای مثال اجازه شرکتها برای نگهداری دو دفتر متفاوت و جداگانه (یکی برای مقاصد حسابداری و دیگری برای مقاصد مالیاتی)، به دست آوردن ذخیره مالیاتی و صورتهای مالی مناسب با رعایت معیارهای استاندارد را برای مدیران مالیاتی آسان میکند. هدف از این تحقیق تحلیل ارتباط بین حاکمیت شرکتی و رفتارهای مالیاتی استراتژیکی و بررسی اینکه حاکمیت شرکتی چطور میتواند به یک سطح بالایی در سیستم مالیاتی مورد قبول شرکت برسد. یا فته های تحقیق نشان داد که مالیات میتواند تاثیر معنی داری بر حاکمیت شرکتی داشته باشد که در نهایت منجر به بهبود مسائل حکومتی می شود.
-
- لنیس و ریچاردسون[۵] (۲۰۱۱) در مقاله ای تحت عنوان ” تاثیر ترکیب هیئت مدیران بر اقدامات متهورانه مالیاتی” این ارتباط را مورد بررسی قرار داده است. نتایج رگرسیون لجیت برای نمونه انتخابی از ۳۲ شرکت که شامل ۱۶ شرکت دارای رفتارهای متهورانه و ۱۶ شرکت بدون رفتارهای متهورانه مالیاتی، نشان میدهد که وجود سهم بالایی از اعضای خارجی در هیئت مدیران، احتمال رفتارهای متهورانه و تقلیل دهنده مالیاتی را کاهش میدهد.
آخرین نظرات