مطابق بند۲۰و ۲۱ ماده یک قانون بازار اوراق بهادار (مصوب آذرماه ۱۳۸۴مجلس شورای اسلامی) صندوقهای سرمایهگذاری از جمله نهادهای مالی هستند که فعالیت اصلی آن ها سرمایهگذاری در اوراق بهادار میباشد و مالکان آن به نسبت سرمایهگذاری خود در سود و زیان صندوق شریک هستند. بند هـ ماده ۱ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی، محدوده فعالیت صندوقهای سرمایه گذاری را از صرف سرمایه گذاری در اوراق بهادار به موضوع فعالیت مصوب صندوق گسترش داده است. مطابق تعریف بند مذکور صندوق سرمایه گذاری نهادی مالی است که منابع حاصل از انتشار گواهی سرمایه گذاری را در موضوع فعالیت مصوب خود سرمایه گذاری می کند. مجوز تأسیس و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری توسط سازمان بورس و اوراق بهادار صادر میشود و فعالیت آن ها تحت نظارت سازمان انجام میگیرد.
از لحاظ قانونی مراحل تشکیل یک صندوق سرمایه گذاری به صورت زیر میباشد:
مرحله اول: موافقت اصولی سازمان با ارکان و شرایط کلی صندوق پیشنهادی
متقاضی تأسیس صندوق سرمایهگذاری با تکمیل و ارسال فرم “تقاضای موافقت اصولی تأسیس صندوق سرمایهگذاری” که دربردارنده ویژگیهای کلی صندوق و نیز مشخصات ارکان اجرایی و نظارتی صندوق است، تقاضای تأسیس صندوق سرمایهگذاری را به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه میدهد. (همراه با آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده ارکان و موسسین حقوقی و فرم مشخصات نمایندۀ پیشنهادی برای تصدی سمت مدیر / مدیران سرمایه گذاری). پس از بررسی موضوع فعالیت صندوق سرمایهگذاری و توانایی ارکان اجرایی و نظارتی صندوق، موافقت اصولی سازمان با تأسیس صندوق سرمایهگذاری مذکور با ارسال نامهای در پاسخ به تقاضای ارائه شده به مؤسسین اعلام میشود و علاوه بر این، سازمان سایر مدارک مورد نیاز برای ادامه بررسی و اعطای مجوز پذیرهنویسی را به مؤسسین اعلام میکند. که مؤسسین ملزم هستند قبل از تکمیل مدارک فوق، برای دریافت تأییدیه نام مورد نظر برای صندوق سرمایهگذاری از طریق مرجع ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری اقدام نماید. مدارکی که در این مرحله از متقاضی دریافت می شود به شرح زیر است:
-
- فرم تکمیل شده تقاضای موافقت اصولی تأسيس صندوق؛
-
- رونوشت مجوز سبدگردانی یا نامه مدیریت نظارت بر کارگزاران به منظور تأیید انجام مدیریت صندوق توسط شرکتهای کارگزاری؛
-
- پرسشنامه نکمیل شده کارکنان نهادهای مالی برای مدیران سرمایه گذاری پیشنهادی صندوق؛
- مستقل بودن ارکان نظارتی صندوق از ارکان اجرایی صندوق.
مرحله دوم: مجوز پذیرهنویسی اولیه
در مرحله بعد و برای اخذ مجوز پذیرهنویسی اولیه لازم است که متقاضی مدارک زیر را به سازمان ارائه دهد:
- امیدنامه و اساسنامۀ صندوق مطابق با امیدنامه و اساسنامۀ نمونۀ مصوب سازمان که تمامی صفحات آن به امضا و مهر ارکان صندوق رسیده باشد
-
- Put-Call Parity ↑
-
- Butterfly Spreads ↑
-
- Calendar Spreads ↑
-
- Diagonal Spreads ↑
-
- Straddle ↑
-
- Straps ↑
-
- Strips ↑
آخرین نظرات