۷- این قانون، علیرغم شعارهای دولت محترم، راه را برای فعالیت تشکلهای صنفی خبرنگاری و روزنامهنگاری بسته و آن ها را از حیّز انتفاع ساقط میکند.
- انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران معتقد است، به جای ادامه اصرار بر لزوم تشکیل نظام جامع رسانه ای، بایستی تدوین نظام جامع رسانه ها(مبتنی بر قانون پنجم توسعه)، گردآوری پایگاه داده خبرنگاران و بها دادن به تشکلهای صنفی خبرنگاری و روزنامهنگاری در دستور کار معاونت محترم مطبوعاتی وزارت ارشاد قرار بگیرد. « سایت انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران کد خبر : ۳۸۲ تاریخ خبر : ۲۸/۰۷/ ۹۳- ۱۲:۴۹ ب ظ )
۲۰-۲- تلاش برای احیای انجمن صنفی روزنامه نگاران/ بازخوانی پرونده «خودکشی» یک انجمن صنفی! / بازی های سیاسی در قالب یک انجمن صنفی روزنامه نگاری!
پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور منتخب در انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ برخی افراد وابسته به انجمن صنفی منحله روزنامهنگاران طی نامههایی سرگشاده، اصل انحلال این تشکل را انکار کرده و خواستار فعالیت مجدد آن شدهاند. انجمن صنفی روزنامه نگاران طی سالهای گذشته همواره حواشی مختلفی داشته است این انجمن که قرار بود فعالیت صنفی کرده و به پیگیری حقوق روزنامه نگاران بپردازد با پیگیری رویه ای سیاسی دچار التهاباتی شد که در نهایت منجر به تعطیلی این صنف گردید تا خود روزنامه نگاران که به دنبال برطرف کردن نقصهای جامعه و بیان کردن نقاط ضعف و قوت ارگان ها برای پیشرفت کشور هستند خود از نداشتن صنفی واقعی که پیگیر حقوق آن ها باشد بازماندند. فاطرنیوز: انجمن صنفی روزنامهنگاران که اولین انجمن صنفی روزنامهنگاری پس از انقلاب اسلامی است، در تابستان سال ۱۳۸۸ با فک پلمپ دفتر خود مواجه شد. پس از انتخابات ۱۳۹۲ و روی کار آمدن دولت «تدبیر و امید» تلاشهایی برای فک پلمپ دفتر این انجمن صورت پذیرفت. از جمله این تلاشها، کمک خواستن از وزرای «اطلاعات»، «کار، رفاه اجتماعی» و «فرهنگ و ارشاد اسلامی» برای فک پلمپ انجمن صنفی روزنامهنگاران بود . (پایگاه خبری فاطر ۲۴ تیرماه ۹۲)
پرده برداری از «خودکشی» انجمن صنفی روزنامه نگاران ، تا به امروز اسناد و شواهد متقنی از تخلفات عدیده انجمن صنفی منحله روزنامهنگاران در زمان فعالیت آن منتشر شده و اسناد حقوقی انحلال رسمی این انجمن نیز از سوی مراجع قضایی و قانونی، بارها اعلام شده است. انحلال انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران یکی از مباحث چالشی در طی سالیان گذشته بوده و این چالش در ماههای اخیر و با توجه به فضای سیاسی ناشی از انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری جدی تر شده است به طوری که موضوع مذکور موافقان و مخالفان فراوانی داشته و بر همین اساس نیز هر یک از دو گروه در توجیه موافقت یا مخالفت خویش دلایل متعددی را مورد اشاره قرار دادهاند. (پایگاه خبری فاطر ۲۴ تیرماه ۹۲)
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران طبق آییننامه اجرایی مصوب سال ۱۳۷۱ هیئت وزیران تشکیل شده که در این آییننامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف، اختیارات و چگونگی عملکرد انجمنهای صنفی و کانونهای مربوط به تفصیل مشخص شده است ضمن آنکه بنا بر اذعان اعضای هیئت مدیره سابق انجمن موصوف ، اساسنامه تشکل صنفی مذبور نیز عمدتاً با پیروی از اساسنامه های نمونه که از سوی وزارت کار تدوین شده بود تهیه و تنظیم شده است. لذا موضوع انحلال این تشکل نیز تابع مقررات مندرج در آیین نامه مذکور است. بر همین اساس نیزآیین نامه فوق الذکر، قانون حاکم بر نظام حقوقی نحوه تشکیل و انحلال انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران بوده و یر این اساس در ادامه این نوشتار آیین نامه یاد شده مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. (پایگاه خبری فاطر ۲۴ تیرماه ۹۲)
با بررسی آیین نامه فوق الذکر سوالات متعددی مطرح می شود از جمله اینکه مطابق آئین نامه مرقوم در فوق انحلال یک تشکل یا انجمن صنفی در چه مورد یا مواردی و تحت چه شرایطی محقق می شود؟ وزارت تعاون کار و امور اجتماعی و نیز بازرسان انجمن های صنفی چه نقشی در فرایند انحلال انجمن های مذبور دارند و آیا در این خصوص دارای صلاحیت و حق تصمیم گیری هستند؟ یا اینکه صرفا نقش اداری و نظارتی داشته و فاقد هر گونه اختیاری میباشند؟ پاسخ سوالات مذبور مستلزم شناسایی شرایط و موارد انحلال انجمن های مذبور و نیز شناخت جایگاه حقوقی، وظایف و اختیارات وزارت کار و نیز بازرسان انجمن های صنفی میباشد. (پایگاه خبری فاطر ۲۴ تیرماه ۹۲)
مطابق تبصره ۳ ماده ۱۱ آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف، اختیارات و چگونگی عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوطه مصوب ۱۳۷۱ هیات وزیران «چنانچه حداکثر شش ماه پس از پایان دوره مدیریت هیئت مدیره تجدید انتخابات صورت نگرفته باشد، بازرسان مکلفند انحلال تشکل انجمن صنفی یا کانون مربوطه را به وزارت کار و امور اجتماعی و سایر مراجع ذی ربط اعلام نمایند.» ملاحظه می شود که مطابق مفهوم و منطوق تبصره قانونی فوق الذکر انحلال یک تشکل صنفی منوط به اجتماع ۳ شرط میباشد: شرط اول) انقضای مدت مدیریت اعضای هیئت مدیره. شرط دوم) سپری شدن ۶ ماه از زمان انقضای مدیریت هیئت مدیره مذبور. (پایگاه خبری فاطر ۲۴ تیرماه ۹۲)
شرط سوم) عدم تجدید انتخابات هیئت مدیره و در نتیجه بلاتصدی ماندن هیئت مدیره.
۲۱-۲- گفتگو با مدیرعامل مؤسسه سروش” مهدی فضائلی ” کارشناس مسائل رسانه ای
مدیرعامل مؤسسه سروش” مهدی فضائلی ” کارشناس مسائل رسانه ای با اشاره به همین موضوع و با بیان اینکه این تشکل صنفی بر اساس اساسنامه خودش نتوانسته فعالیتش را ادامه دهد، اظهار داشت: «تأسيس انجمن صنفی روزنامه نگاران به حدود سال ۸۶ یا ۸۵ باز میگردد و منحل شدن انجمن نیز مربوط به اساسنامه آن است.»
وی با بیان اینکه زمانی که مجمع اول و دوم به حد نصاب نرسید، مجمع سوم این انجمن به رغم غیرقانونی بودن تشکیل شد و باز هم به حد نصاب نرسید، میگوید: «دستاندرکاران این انجمن به میزانی مقبولیت نداشتند که بتوانند مجمع برگزار کنند، چه اصراری وجود دارد که دوباره به آن امکان داده شود.»
مدیرعامل مؤسسه سروش در ادامه می افزاید: «چون در اساسنامه، مجمع سوم پیشبینی نشده بود، این انتخابات غیرقانونی بود. در اساسنامه انجمن نیز به این موضوع اشاره شده بود که اگر به مدت ۶ ماه فعالیتی از سوی انجمن صورت نگیرد، عملا انجمن باید منحل می شد. این اتفاق به اطلاع دیوان عدالت اداری رسید و بر اساس قانون این انجمن پلمپ شد.» (پایگاه خبری فاطر ۲۴ تیرماه ۹۲)
۲۲-۱-محمدکاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت با اشاره به همین موضوع اظهار میدارد : بازی های سیاسی در قالب یک انجمن صنفی روزنامه نگاری!
آخرین نظرات