۱-۴- اهداف تحقیق
۱- بررسی رابطه بین کیفیت اطلاعات حسابداری و تأخیر در تعدیل قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران.
۲- بررسی رابطه بین کیفیت اطلاعات حسابداری و بازده های آتی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران.
۱-۵- سؤالات تحقیق
۱- آیا بین کیفیت اطلاعات حسابداری و تأخیر در تعدیل قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد؟
۲- آیا بین کیفیت اطلاعات حسابداری و بازده های آتی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد؟
۱-۶- فرضیه های تحقیق
۱- بین کیفیت اطلاعات حسابداری و تأخیر در تعدیل قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.
۲- بین کیفیت اطلاعات حسابداری و بازده های آتی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.
۱-۷- روش انجام تحقیق
۱-۷-۱- روش تحقیق و گردآوری داده ها
در این تحقیق، از لحاظ طبقه بندی تحقیق بر مبنای هدف، از نوع تحقیقهای کاربردی است و با توجه به اینکه بر شناخت رابطه علت و معلولی بین متغیرها تأکید دارد و تأثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته در آن اهمیت دارد تحقیقی تجربی است، از لحاظ روشی که برای آزمون کردن فرضیه ها استفاده می کند از نوع همبستگی میباشد و به دلیل اینکه واقعیت موجود در بورس اوراق بهادار را مورد بررسی قرار میدهد و به آنچه که هست می پردازد، در حوزه تحقیقهای اثباتی حسابداری قرار میگیرد. همچنین بر حسب نحوه گردآوری اطلاعات نوعی تحقیق پس رویدادی به شمار می آید.
در این تحقیق برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، از روش کتابخانه ای استفاده خواهد شد. برای نگارش و جمع آوری اطلاعات موردنیاز بخش مبانی نظری به گونه عمده از مجلات تخصصی داخلی و خارجی، و برای گردآوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز عمدتاًً از طریق بانکهای اطلاعاتی سازمان بورس اوراق بهادار تهران و نرمافزارهای تدبیر پرداز، صحرا و رهآورد نوین گردآوری می شود.
۱-۷-۲- جامعه آماری و نمونه آماری
۱-۷-۲-۱- جامعه آماری
نمونه آماری عبارت است از تعداد محدودی از آحاد جامعه آماری که بیان کننده ویژگی های اصلی جامعه باشند(حافظ نیا، ۱۳۸۷). در این تحقیق شرکت هایی که دارای ویژگی های زیر باشند به عنوان نمونه انتخاب شده است:
۱٫ اطلاعات مالی شرکت برای دوره زمانی تحقیق یعنی سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ موجود باشد.
۲٫ شرکتهای مورد نظر جزو بانکها و واسطه گری مالی، لیزینگ و سایر شرکت های سرمایه گذاری نباشد.
۳٫ به منظور قابل مقایسه بودن اطلاعات، سال مالی شرکت ها منتهی به ۲۹ اسفند ماه باشد.
۴٫ وقفه معاملاتی بیش از دو هفته نداشته باشند؛
۵٫ ناقص نبودن داده ها.
۱-۷-۲-۲- روش نمونهگیری
نمونه آماری عبارت است از تعداد محدودی از آحاد جامعه آماری که بیان کننده ویژگیهای اصلی جامعه باشند (حافظ نیا، ۱۳۸۷). در این تحقیق برای انتخاب نمونه به روش حذف سیستماتیک با در نظر گرفتن محدودیت های تعیین شده اقدام گردید.
۱-۷-۳- روش تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها
در این تحقیق با بهره گرفتن از یک روش تحقیق، داده ها تجزیه و تحلیل و فرضیه آزمون و در آخر نتیجهگیری نهایی برای گزارش انجام خواهد شد. داده های جمع آوریشده با بهره گرفتن از نرمافزار Excel محاسبه و با نرمافزارهای Eviews، Stata مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. با توجه به اینکه در این تحقیق در پی بررسی رابطه کیفیت اطلاعات حسابداری با تأخیر در تعدیل قیمت سهم و قابلیت پیشبینی بازده های آتی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران هستیم، پس از بررسی آمار توصیفی متغیرهای تحقیق، با بهره گرفتن از آزمون رگرسیون به بررسی رابطه بین آن ها میپردازیم.
۱-۸- متغیرهای تحقیق
هر تحقیقی دارای تعدادی متغیر وابسته و مستقل میباشند، علاوه بر این بعضی از تحقیقات، دارای متغیر کنترل نیز میباشند. متغیرهای تحقیق حاضر به شرح زیر میباشند.
۱-۸-۱- متغیر مستقل
متغیری که توسط پژوهشگر اندازهگیری، دستکاری و یا انتخاب میشود، تا تأثیر یا رابطه آن را بر متغیر و یا متغیرهای دیگری، اندازهگیری کند، متغیرمستقل نامیده میشود (دلاور، ۱۳۸۵). با توجه به پرسش های تحقیق و بر اساس مطالعات انجام شده، متغیر مستقل کیفیت اطلاعات حسابداری میباشد.
۱-۸-۲- متغیرهای وابسته
آخرین نظرات