استفاده از شبکه ها: در این پژوهش اثر استفاده از شبکه ها بر شاخص های (۱) استراتژی محصول (۲) استراتژی قیمت گذاری، (۳) مکان فروش، (۴) استراتژی های تبلیغاتی سنجیده
می شود. سوالات (۱-۷) مربوط به متغیر مستقل استفاده از شبکه ها می باشد.
۲- متغیرهای وابسته:
عدم اطمینان استراتژی بازاریابی: عدم اطمینان استراتژی بازاریابی، در این پژوهش با شاخص های (۱) استراتژی محصول (۲) استراتژی قیمت گذاری، (۳) مکان فروش، (۴) استراتژی های تبلیغاتی سنجیده می شود. سوالات (۱۶-۳۹) مربوط به متغیر وابسته کاهش عدم اطمینان استراتژی بازاریابی و عناصر آمیخته بازاریابی می باشد.
۱-۷-۱ عدم اطمینان استراتژی بازاریابی
توانایی کاهش عدم اطمینان شرکت با بهره گرفتن از درجه انطباق می باشد. توانایی یک شرکت برای ارزیابی انطباق شامل: (۱) استراتژی محصول (۲) استراتژی قیمت گذاری، (۳) مکان فروش، (۴) استراتژی های تبلیغاتی است (هلم، ۲۰۱۴: ۲۵).
۱-۷-۲ کارآفرینی بین الملل
کارآفرینی بین الملل به عنوان خلاقیت و خطر جویی رفتار یک شرکت است. برای اندازه گیری کارآفرینی بین الملل از موارد ذیل استفاده می گردد.
(۱) درک مشتریان از محصولات در بازار خارجی به عنوان یک محصول فوق العاده نوآورانه
(۲) ورود بازار محصولات به بازار به صورت فعالانه و نه بر اساس واکنش مشتری
(۳) ورود شرکت به بازار قبل از ورود رقبا (هلم، ۲۰۱۴: ۲۶).
۱-۷-۳ استفاده از شبکه ها
ترکیب شبکه های اجتماعی، روابط بین فردی و اجتماعی از جمله روابط شخصی، برای کسب و کار حیاتی است. برای این منظور ارتباط بین شرکت و کسب و کارهای محلی، درجه پشتیبانی از طریق شبکه و در نتیجه ایجاد رابطه کسب و کار طولانی مدت مورد استفاده قرار می گیرد (هلم، ۲۰۱۴: ۲۵).
۱-۷-۴ بازاریابی بین الملل
بازاریابی بین المللی همچنین شامل عملیات تولید و فروش کالا و خدمات در بیش از یک کشور است، بی آنکه کالایی از مرزهای اصلی یک کشور عبور کند. به همین دلیل گاهی به بازاریابی بین المللی، بازاریابی چند ملیتی نیز اطلاق می شود.لازم به توضیح است که مفهوم، مراحل و اصول بازاریابی جنبه استاندارد دارد و در تمام بازارها و کشور ها قابل اجراست. بنابر این وجه تمایز بازاریابی بین المللی و بازاریابی داخلی مربوط به حوزه فعالیت آنهاست.زمانی که رقابت به طور فزاینده ای پویا، متمرکز و حرفه ای شده است (دیانت، ۱۳۹۲: ۲۶).
۱-۷-۵ بازاریابی
بازاریابیشامل شناخت نظام بازارو نیازها و خواسته ها و رفع آنها ازطریق مبادلات مطلوب است.
بازاریابی دارای سه بعد است : بازارشناسی، بازارسازی و بازارداری
-
- بازارشناسی یعنی انجام تحقیقات بازاریابی برای شناخت نظام بازار و نظام صادرات قبل از هرگونه انجام عملیات صادراتی.
-
- بازارسازییعنی استفاده ازکلیه عوامل تکنیکها و استراتژیها جهت ایجادو افزایش سهم بازار
-
- بازار داری یعنی روشها و تکنیک ها و ابزارهایی را بکار برد تا سهم بازار و مشتریان حفظ شوند و روابطی بلندمدت و توام با وفاداری برای ایجاد صادرات پایدار بوجود آورد. مجموعه بازارشناسی، بازار سازی و بازار داری را بازارگردانی می گویند (حق ویردی زاده، ۱۳۹۳: ۹).
۱-۷-۶ صادرات
صادرات، آسانترین و کم هزینه ترین راه ورود به بازارهای خارجی است. فروش محصولات ساخته شده به بازارهای خارجی، تغییرات زیادی را در خط تولید و دیگر منابع ایجاد نمی کند. صادرات می تواند به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم باشد.
الف) صادرات مستقیم
فروشندگانی که دسترسی به خریداران بازارهای خارجی دارند، با فعالیتی بیشتر، اقدام به صدور کالا کرده و بدون اینکه از طریق واسطه عمل کرده و هزینه های خود را در این مورد افزایش دهند، کالا را مستقیماً به بازارهای خارجی می رسانند. این گونه عملیات گرچه مستلزم سرمایه گذاری و ریسک بیشتر است، اما بازگشت سرمایه و سود افزون تری را در پی دارد.
ب) صادرات غیرمستقیم
مؤسساتی که در آغاز راه هستند و فعالیت های خود را بتازگی شروع کرده اند، غالباً از این طریق وارد عمل می شوند، زیرا اولاً نیازمند سرمایه گذاری کمتر بوده و ثانیاً مجبور نیستند فعالیت ها و خدمات فروش خود را افزایش داده و ریسک بیشتری را بپذیرند. این گونه شرکت ها؛ کالای خود را از طریق واسطههای داخلی وخارجی در بازارهای بین المللی به فروش میرسانند(شفیعیان، ۱۳۹۰: ۲).
۱-۸ محدودیت های تحقیق
انجام هر نوع تحقیق کاربردی به دلیل وجود متغیرهای خارجی و داخلی تأثیرگذار، محدودیتی را برای محقق ایجاد میکند که غیرقابل کنترل میباشند، لذا اثرات این متغیرهای خارجی میتواند در نتیجهگیری تأثیر قابل ملاحظهای داشته باشد. در این تحقیق محدودیتها میتوانند به شرح ذیل خلاصه شوند:
۱-۸-۱ محدودیت ذاتی پرسشنامه
در این پژوهش برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسشنامه استفاده شده است. گرچه این پرسشنامه از نظر روایی مورد بررسی قرار گرفته است ولی در مجموع با توجه به اینکه سؤالات پرسشنامه به صورت نگرش سنجی میباشد می تواند در فرایند کمی سازی مورد تفسیر و تغییر قرار گیرد ، لذا امکان کنترل تمامی این متغیرها میسر نیست و به همین جهت تحقیق با محدودیت حاصل از شرایط اجرای تحقیق همراه است. باتوجه به اینکه تفسیر نتایج با در نظر گرفتن وضعیت موجود و اثر متغیرهای ناخواسته باید صورت گیرد پس در تفسیر نتایج به دلیل محدودیتهای ذکر شده باید احتیاط لازم را به عمل آورد.
با توجه به موارد گفته شده بهتر است این محدودیتها را به صورت موردی و جامع در ادامه این فصل اضافه کنیم:
۱-۸-۲ محدودیت ها
۱- مسافتهای طولانی یا به عبارتی دیگر وقت گیر بودن تکمیل کردن پرسشنامه ها
۲- وجود پرسشنامه های که با دقت کافی پرنشده بودند و به اصطلاح داده های گمشده داشتند.
۳- عدم همکاری مدیران عامل شرکتها برای تکمیل پرسشنامه ها
۴- عدم وجود زمان کافی برای بررسی موسسات و سازمانهای بیشتر
۱-۹ مدل تحقیق
چارچوب نظریه تحقیق مطابق شکل (۱-۱) به بررسی تاثیر عدم اطمینان بر استراتژی آمیخته بازاریابی صادرات است.
H3a
H3b
H3c
H3d
آخرین نظرات